maanantai 23. syyskuuta 2013

Sovitusnukke

Syksyn ja opparin kunniaks ilmoittauduin Jyväskylän kansalaisopiston kurssille. Olin viime syksynä korsettikurssilla, ja huomasin, että se autto hektisen syksyn keskellä.

Tänä syksynä on vuorossa sovitusnuken tekoo omilla mitoilla. Nuken muodot teipattiin omia muotoja mukaillen istuvan poolopaidan päälle. Kaks muuta teippas ja teipattava pysy paikoillaan. Lopuks teipeistä muodostunu kehikko saksittiin takaa auki, ja teipattava pujahti muotista ulos. Sitten muotti takasin kiinni takaa. Sunnuntaina lakattiin nukke ja jätettiin kuivumaan keskiviikkoon. Oli aika creepyä kattoo omaa torsoonsa sovitusnukeks muotoiltuna, killumassa opiston varastossa. Jostain kumman syystä ainakin työnimeks vakiintu Friikki. Sen piti olla Neljäs Nainen, kun meillä on jo koon 40 nukke, joka on ristitty Kolmanneks Naiseks. Mutta antaa kuvan puhua puolestaan.


Friikki pehmustetaan ainakin vielä vanukerroksella ja trikoolla. Lisäks pääsen hajoilemaan sovitusnuken jalan ja ässänväärän nuken selän kanssa. Yritä nyt laittaa nuken sisään putki (jalankiinnittämistä varten), kun sitä ei saa suoraan nuken sisään... Mutta katotaan miten mun käy.

Tää kurssi on kyllä ollu erilainen korsettikurssiin verrattuna. Tarvinu hankkia paljon tavaraa vähitellen. Poolopaita, lakkaa, sivellin, sieni... Toisaalta korsettiinkin tarvittiin paljon erilaisia tarvikkeita, mutta tää askaretlun ja nikkaroinnin välimuoto on mulle jotain uutta, jota en vielä hallitse :D

Tämmöstä tällä kertaa, maltan tuskin oottaa nuken valmistumista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti