keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Viimesilaus!

Oppari alkaa olla valmis! Tänään tarkastuksen viimeinen osa tuli valmiiksi, eli viilasin englanninkielisen kuvailulehden. Uskomatonta, oppari on kohta valmis. Kahdeksan kuukauden jälkeen.

Täytyy kyllä myöntää, että täyspainoisesti tuota ei ole tullut kirjoitettua koko kahdeksaa kuukautta. Vaikka elokuussa homma lähtikin käyntiin, pari kuukautta hukkui pelkkään aloittamisen aloittamiseen. Monelle tunne on varmaan tuttu, aloittaminen on vaikeaa. Mutta kun kerran aloittaa, homma sujuu.

Myös tässä loppupuolella on havaittavissa pientä hiipumista. Vaikka oppari olisikin pääpiirteissään valmis, aikaa kuluu ehkä liikaakin hiomiseen ja miettimiseen. Opparista on tullut oma hengentuote. Siitä on vaikea päästää irti, ja asettaa se toimeksiantajan ja opettajan luettavaksi ja arvoitavaksi. Aina tuntuu siltä, kuin voisi tehdä paremmin, kirjoittaa paremmin, havainnollistaa paremmin. Mutta joskus on vaan pakko päättää, että nyt se on hyvä.

Omaa päättämistä vauhditti harjoittelun aloittaminen samalla yrityksellä, kuin minne tein opparin. Minun piti saada oppari valmiiksi ennen harjoittelun alkua eli kuukausi sitten. Ja sainkin. Koulun byrokratiapyörittelyt olikin sitten oma juttunsa.

Onneksi tarkastuksiin ja oikolukuihin ei kulunut paljoa aikaa. Opparin ohjaaja oli lukenut työtäni aina vaihe vaiheelta jo aikaisemmin, ja kielentarkastukseen meni vain murto-osa opparista.

Viikonloppuna Helsingistä Jyväskylään palauttamaan opparista kaksi paperiversioo koululle. Vähän vanhanaikaista sinänsä, varsinkin kun lähes kaikki muu oppariin liittyvä hoidetaan sähköisesti. Mutta on mukava käydä Jyväskylässä pitkästä aikaa! Päälle kuukausi tullut asuttua täällä Helsingissä ja more to come.

Opparin, harjoittelun ja siitä tehdyn rapsan jälkeen sitä ollaankin pian valmiita!

3 kommenttia:

 1. Oooo, sä siis valmistut kuin valmistutkin tänä keväänä? Onnea. :D
  Toimittajan hommissa tota irti päästämisen vaikeutta on joka päivä joku muutama kerta, koska aina on joku juttu, jota vois vielä hioo vähän paremmaks. Mutta sitä oppii mitä enemmän sitä tekee. Toivottavasti sä et kumminkaan joudu tekemään opparia niin moneen kertaan, että oppisit päästämään sen käsistäs ilman jatkuvaa hiomista. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siitä sai esimakua aina kun lähetti ohjaajalle luettavaks :D Mut samaa opparia kumminkin hinkkas, vaan vähän sisältö vaihtu matkan varrella.

   Ja tottakai valmistun tänä keväänä! ;D Ellei koulu karkaa kartalta viikonloppuna, etten pääse palauttaan opparia. Tai kaikista maailman tulostimista loppuu musteet. Hingh.

   Poista
 2. Jamkin byrokratia osaa kyllä olla... niin uskomattoman byrokraattista välillä. :D Mukava, että oppari on jo noin valmis, kohtahan sulla on tutkintopaperit käsissä. :)

  VastaaPoista